23.9.08

Herramientas bioinformáticas al alcance de nuestros alumnos


En el marco de 23 Encuentro de Didáctica de las Ciencias Experimentales (23ecde), Carlos de Paz Villasenín y Luís José Míguez Rodríguez (IES A Sardiñeira - A Coruña) hicieron una interesante propuesta de actividad dirigida a los alumnos de Biología de 2º de bachillerato: Huellas moleculares de la evolución celular. Teoría endosimbiótica.
Con la presente actividad se pretende poner en manos de los docentes nuevos métodos para mostrar los mecanismos evolutivos que apoyan la teoría endosimbiótica, como modelo de evolución celular
La actividad propuesta permite poner en evidencia que los genes mitocondriales y cloroplásticos de eucariotas simples presentan secuencias con alta homología con ciertos grupos de bacterias.

20.9.08

La Noche Temática. Clima:Alarma global


El programa de La Noche Temàtica de hui dissabte 20 de setembre té un títol que de per si ja ho diu tot. Mitjançant 3 documentals intenta tractar 3 punts molt importants com són:
Mitjançant el primer documental: "Reciclar para sobrevivir" es parla de la necessitat de que la industria siga cada vegada menys contaminant, i que al mateix temps siga capaç d'absorbir les deixalles que produeix, i a ser possible reciclar-les.
Mitjançant el segon: "2050, Un futuro incierto", s'aborden els canvis que s'estan produint a una gran velocitat a nivell d'escalfament de l'atmosfera, desertització,...
I a través de "Refugiados del Planeta Azul " intenten donar una explicació de l'increment de desastres naturals que s'estan produint a escala planetària, i que comporten cada vegada més l'aparició de més refugiats "ambientals"
Potser siga molt interessant per a treballar enassignatures com Ciències per al Món Contemporani, Ciències de la Terra i Medi Ambient.
De l'hora prevista, com passa quasi sempre amb la 2 de TVE, és bastant aleatòria ja que en la propia web de la cadena, en uns llocs diu a les 23'45, mentre que en altres diu a les 00'30.