22.5.10

La Renegà 2010


Un any més l'alumnat de biologia i geologia de 4t ESO de l'IES Politècnic ha visitat el paratge de La Renegà (Orpesa). Ens vam distribuir en dos dies, 20 i 21 de maig, ja què èrem massa gent per a un viatge.

El pla de treball, com fem sempre, va consistir en sis parades en llocs determinats on parlàvem d'aspectes històrics, geogràfics, geològics, botànics,... de la zona, posteriorment cada grup de tres alumnes va realitzar un transecte d'una zona litoral amb recollida de mostres biològiques.

La propera setmana presentaran un informe mediambiental sobre l'impacte humà en La Renegà i propostes de millora, així com un mural o presentació PowerPoint de tot el que han vist i treballat.

L'actitud de l'alumnat va ser excel·lent, també l'oratge ens va acompanyar i va ser molt agradable ficar-se dins l'aigua, el primer bany del 2010.

Es pot comprovar en estes fotos o visitar la wiki.

1.5.10

Eixida al riu Millars




Els alumnes de 1r d'ESO de l'IES Politècnic, han visitat el curs baix del riu Millars acompanyats per les professores Lledó Valero, Emilia Nebot, Marisa Falcó i Esperança Moliner.
Els objectius d'aquesta activitat eren reconèixer la importància dels rius en les diferents civilitzacions, conèixer l'aprofitament de les aigües al Millars, estudiar els impàctes ambientals als que està sotmes el nostre riu i conèixer la vegetació i la fauna ornitològica més important al riu. Les activitats realitzades van ser visita a l'assut de Vila-Real i a una estació d'aforament, realització d'un perfil de vegetació al riu, realització d'una matriu d'impactes al creuamnent de la Rambla de la Viuda i el Millars i visita a les llacunes artificials pròximes a la depuradora d'Almassora, a on vam poder observar fotxes, polles d'aigua, camallongues, garsetes blanques, collverds, martinet ros, etc.
Si voleu conèixer l'itinerari en detall deixe un enllaç al mapa, de google maps, que vam realitzar el curs passat.
mapa