22.5.11

1r batxillerat al Bioparc i Botànic de València


Com altres cursos, l'alumnat de 1r batxillerat científic es va traslladar a València el 11 de maig per visitar el Jardí Botànic, el Museu Valencià d’Història Natural i el Bioparc. El Museu és menudet, però bonic, es veu bé en una hora, està format per dues col•leccions, la malacològica Siro de Fez, formada per centenars de conquilles de mol•luscos de tot el món i l’entomològica de Torres Salas, constituïda per nombrosos i vistosos insectes, especialment papallones. També es pot observar un eixam d’abelles en plena activitat.
En el Botànic vam fer una visita guiada on el monitor ens va fer observar alguns arbres espectaculars, com l’antiquíssim Ginkgo, plantes carnívores, desenes de cactus i altres adaptacions a diferents entorns; i una activitat de laboratori: "La fotosíntesi", una curiosa experiència, on aïllem minúscules algues envoltant-les en gotetes de gel; per a després comprovar el consum de diòxid de carboni al realitzar la fotosíntesi.
I per la vesprada al Bioparc, agradable visita guiada de 3 hores per aquest zoològic de nova generació, on els elefants, girafes, goril•les, lleons, etc., estan semi-lliures, en grans espais que simulen el seu hàbitat africà.
Pots veure algunes fotos(he perdut les del Bioparc) en Museu+ Botànic 2011