3.3.11

EL SEGON CONGRÉS DE FAUNA CASTELLONENCA

Els dies 25,26 i 27 de febrer es va realitzar al Planetari de Castelló el segon congrés de "fauna castellonenca".
L'anterior es va celebrar ja fa uns anys, l'any 2.007. El congrés va valdre la pena, va estar molt interessant i dinàmic.
Enhorabona al comité organitzador, als col.laboradors i en especial a Joan Castany.
Le ponències i comunicacions van ser de temàtiques molt variades: AMFIBIS, RÈPTILS, PEIXOS, AUS, MOLUSCS,..., exposades per experts, investigadors, docents, tècnics, però sempre amb una clara referència a Castelló, i a les problemàtiques o aspectes propis de les nostres comarques.
En altres blogs ja han referenciat el congrés i les aportacions de molts dels ponents Ambit Cientific (el blog),a mí, m'agradaria assenyalar dos aportacions que m'han cridat molt l'atenció:



La primera la presentació de un reportatge videogràfic sobre "Els peixos al Molí la Font", realitzat per Ximo Teruel i Ximo Ripollés, realitzat amb una gran qualitat tècnica vam conèixer els especies que avui habiten al paratge:
Van filmar carpes, algunes de gran tamany, molts barbs també alguns de tamany considerable, llisses de dos varietats - molt nombroses també -, anguiles, llobarros i també en les zones de poca profunditat gambusies. No van vore cap samaruc, ni fartet, ni rabosseta.
També van filmar la pressencia de la gambeta d'aigua dolça, i de dos tipus de caragolets.

La segona presentada per Ana Pujante sobre la situació dels microinvertebrats com indicadors de la salud dels rius castellonencs, en la que va explicar la tasca que duen a terme per determinar la qualitat de l'aigua dels nostres rius a partir de la presència d'eixos macroinvertebrats. Ens va mostrar l'Index biològic que utilitzen (Index IBMWP) i que en clau dicotòmica està a l'abast de tots.

No hay comentarios: