3.10.13

Jubilació de Paco Rambla

No m'ho puc creure, però és cert, el nostre company i amic Paco Rambla, s'ha jubilat aquesta setmana.
Com passen els anys, en aquest cas, ha estat treballant durant 41 anys en l'Ensenyament; dels quals 22 han sigut en Primària (a l'escola) i 19 a Secundària, i  tots aquests, al nostre Institut.

He passat amb Paco, 16 anys al Departament; i puc dir que per a mi ha sigut un exemple a seguir.
Jo sabia que va estudiar magisteri, que va aprofitat l'ocasió que la Conselleria va fer en el seu moment per a passar a Secundària aprovant una oposició en la que no se li demanava tindre una carrera relacionada amb la biologia i la geologia; en concret, si no m'enganye, Paco tenia la llicenciatura en Pedagogia, i jo em preguntava; com s'aclarirà amb totes aquestes matèries ? estarà a l'altura?  si jo que he estudiat Biologia i Geologia, a vegades,...?.

Doncs, en el dia a dia  m'he donat compte de qui és Paco Rambla a tots els nivells: a nivell del tractament amb els alumnes, de bandera, però és que a nivell de les coses que sap, ni te conte, allà on hem anat d'excursions amb els alumnes, sabia les plantes, els animalets del Desert, serra d'Espada, etc, però és que anavem a la platja,era jo el que li havia de preguntar per tot. A l'hora de les pràctiques de laboratori el primer en posar en marxa l'aquari, o en fer un experiment, etc etc.
I quan no sabia una cosa, no li caien els anells en preguntar-te per a dominar-ho i aixina explicar-ho bé als alumnes.

Ha treballat molts anys però fins a ahir l'he vist amb les mateixes ganes de treballar que quan el vaig coneixer fa 16 anys. On pot estar el secret?.
 L'any passat, comentant que una exalumna estava fent Ciències del Mar; Paco em va dir " això m'haguera agradat estudiar a mi, però en aquella época no hi havia diners a casa per a fer una carrera com eixa, llarga i a més  molt lluny de casa". Doncs ahí crec que està el secret, en que Paco, encara que no va fer una carrera de Ciències, sempre li han agradat tots aquests temes, i per tant, sempre ha estat estudiant, aprenent i ensenyant el que més li agradava.
De part meua, i de tots els Membres del Departament de Biologia i Geologia del Centre, moltes gràcies per tot, Paco, per la gran tasca que has fet com a cap d'estudis (només una persona amb el caràcter que tu tens, és capaç "d'aguantar" durant tants anys a l'administració, pares, alumnes i companys), per la tasca com professor i company, i sobretot per l'amistat que hem anat assolint any rere any.
Deixe el video d'una de les darreres excursions que va fer Paco l'any passat amb els seus alumnes

Fins sempre, i que disfrutes de la "nova etapa" en la que has entrat


1 comentario:

BiG - IES Penyagolosa dijo...

La meua més gran enhorabona.
Has pogut arribar a eixe objectiu dubtós per a alguns de nosaltres que ho tenim Wert.
Una abraçada