13.7.08

NOVADORS 2008

Si, aquest any també he anat al Fòrum Novadors, i he de dir que m'ha agradat molt; jo diria que més que l'any passat. M'ha paregut més acollidor, menys "polititzat" o diria millor menys universitatlitzat", encara que la UPV també es va fer "notar".

M'ha servit per escoltar a Jordi Adell, molt bon comunicador, no et deixa indiferent, et pica, t'ensisa i fa que t'interesses pel que diu.

A Rosabel Roig també la vaig veure enguany en un paper que em va agradar molt més que l'any anterior,d'educadora, de coneixedora del paper de les TIC en l'educació, i no com l'any passat que va actuar més com a Degana de la Facultat d'Educació d'Alacant .

Els tallers als quals et podies apuntar, també eren bastant variats, i per tant tenies possibilitat d'escollir bastant.

Les comunicacions, com l'any anterior, et servixen per veure com treballa la gent, amb quines ganes van venint companys jovenets a l'ensenyament, i per poder anar arreplegant idees per posar-les en pràctica.

També, i no menys important, el fòrum serveix per entrar en contacte directe amb companys que només coneixes a través d'internet mitjançant la xarxa redbiogeo.

Ah, perdó i se m'oblidava; també m'ha servit per a veure el "nivellasso" que té la Universitat Politècnica de València, Miguel Ferrando amb la seua ponència ens va deixar "bocabadats" amb la infraestructura informàtica (Sakai, Polimedia) que tenen, i que posa aquesta universitat amb el mateix nivell que les millors del món (i com tots sabem, a anys llum de les nostres escoles i instituts). Curiositat:Podeu veure que la seua pàgina personal en la UPV no funciona, o almenys en el moment que estic escrivint no funciona, la de J.Adell si, i està en una Universitat de _ _ divisió) .
Em va parèixer molt fora de lloc aquesta ponència (opinió que per suposat pot estar equivocada) El que ens va contar crec que no està dins de les possibilitats de la majoria dels que hi vam assistir, ni amb l'ús que creiem que s'ha de fer de les TIC a l'escola .
Ara bé, també és veritat que gràcies a aquesta ponència, vaig poder fer ús de l'estrella multimèdia de la UPV, l'anomenada Polimedia, i que em va permetre gravar la comunicació que va fer el nostre departament a través Sergio Mestre, Wikis educativos de ámbito geográfico, i que està a l'anterior post.
Per tant, aquí vos deixe amb la comunicació.

Wikis Educativos_Novadors_08 from Rafa Mollà on Vimeo.
PD. Per si la UPV, s'ho pren a mal i em vol "empaperar", he de dir que el video està fet amb molts menys recursos (Mòbil Nokia N 70, i amb condicions de lluminositat pèssimes). Je, je... tècnica cutre....

2.7.08

Novadors 2008


Jueves y viernes, allí estaremos un año más para aprender cosas

Jubilació de la companya Encarna


Hui hem fet l’acomiadament de la nostra companya Encarna Angel, s’ha jubilat!.

Per a ella, han anat transcorreguent un any rere l’altre fins 40 anys de dedicació a açò que nosaltres diem l’ensenyament, i ella diu fer escola. Hui en el dinar que hem tingut amb ella tots els membres del Departament li he pogut traure un poc el que ha sigut el seu pas per l’escola.

Va començar allà pel 1968 amb una substitució a Mascarell (Nules), per a passar després a Catalunya, on va estar una pila d’anys. D’allí ja va vindre cap a Castelló capital, passant prèviament per Almassora. Ja en la capital va fer escola al Col·legi “Ejercito”, i va acabar ací al nostre centre.Han sigut huit els cursos que hem compartit amb ella, i només tinc que paraules d’agraïment.

Els qui coneixem Encarna, sabem com és de treballadora; encara no li parlaves d’alguna cosa que s’havia de fer: programacions, ACIS, preparar exàmens, exercicis, etc. li faltava temps per posar-se en marxa i fer-ho. Tenia molt clares les seues idees sobre l’ensenyament, i les portava endavant.

El que si que puc dir d’Encarna és que tant amb nosaltres els companys, com amb els alumnes, com amb els pares, sempre anava, va i anirà amb la veritat per davant, de manera clara, directa, i a vegades dura. Podies estar d’acord o no amb els seus principis o idees, però sabies que al teu costat sempre tenies una bona companya.

Gràcies en nom meu, i de tota la resta de companys del Dep. de Bio-Geo.