13.7.08

NOVADORS 2008

Si, aquest any també he anat al Fòrum Novadors, i he de dir que m'ha agradat molt; jo diria que més que l'any passat. M'ha paregut més acollidor, menys "polititzat" o diria millor menys universitatlitzat", encara que la UPV també es va fer "notar".

M'ha servit per escoltar a Jordi Adell, molt bon comunicador, no et deixa indiferent, et pica, t'ensisa i fa que t'interesses pel que diu.

A Rosabel Roig també la vaig veure enguany en un paper que em va agradar molt més que l'any anterior,d'educadora, de coneixedora del paper de les TIC en l'educació, i no com l'any passat que va actuar més com a Degana de la Facultat d'Educació d'Alacant .

Els tallers als quals et podies apuntar, també eren bastant variats, i per tant tenies possibilitat d'escollir bastant.

Les comunicacions, com l'any anterior, et servixen per veure com treballa la gent, amb quines ganes van venint companys jovenets a l'ensenyament, i per poder anar arreplegant idees per posar-les en pràctica.

També, i no menys important, el fòrum serveix per entrar en contacte directe amb companys que només coneixes a través d'internet mitjançant la xarxa redbiogeo.

Ah, perdó i se m'oblidava; també m'ha servit per a veure el "nivellasso" que té la Universitat Politècnica de València, Miguel Ferrando amb la seua ponència ens va deixar "bocabadats" amb la infraestructura informàtica (Sakai, Polimedia) que tenen, i que posa aquesta universitat amb el mateix nivell que les millors del món (i com tots sabem, a anys llum de les nostres escoles i instituts). Curiositat:Podeu veure que la seua pàgina personal en la UPV no funciona, o almenys en el moment que estic escrivint no funciona, la de J.Adell si, i està en una Universitat de _ _ divisió) .
Em va parèixer molt fora de lloc aquesta ponència (opinió que per suposat pot estar equivocada) El que ens va contar crec que no està dins de les possibilitats de la majoria dels que hi vam assistir, ni amb l'ús que creiem que s'ha de fer de les TIC a l'escola .
Ara bé, també és veritat que gràcies a aquesta ponència, vaig poder fer ús de l'estrella multimèdia de la UPV, l'anomenada Polimedia, i que em va permetre gravar la comunicació que va fer el nostre departament a través Sergio Mestre, Wikis educativos de ámbito geográfico, i que està a l'anterior post.
Per tant, aquí vos deixe amb la comunicació.

Wikis Educativos_Novadors_08 from Rafa Mollà on Vimeo.
PD. Per si la UPV, s'ho pren a mal i em vol "empaperar", he de dir que el video està fet amb molts menys recursos (Mòbil Nokia N 70, i amb condicions de lluminositat pèssimes). Je, je... tècnica cutre....

1 comentario:

Vicky Herreras dijo...

Hola,
Estoy de acuerdo contigo. Entiendo los motivos varios de la charla de la UPV, pero evidentemente respecto de nosotros, ellos juegan en otra división. Yo no estuve el año pasado en ninguna charla general, y sinceramente las dos que tu señalas son las que más me han gustado.
Un saludo
Vicky