18.12.08

Visita al Centre de Transfusió 2008

Tal i com ja venim fent en els darrers anys, els alumnes de Biologia Humana del nostre institut, juntament amb els de l'IES Vicent Castell, vam fer una visita al Centre de Transfusió de Sang situat al costat de l'Hospital General.
Gràcies a tot el personal, començant per Ros Mary, infermeres, Dra. Mª Angeles Escolá, i acabant per la directora Dra. Inmaculada Guinot, la nostra estància va ser molt productiva ja que ens va servir per a conèixer millor, i de primera mà, tant els diferents passos que se segueixen des de l'entrevista prèvia a la donació, fins a l'emmagatzament diferenciat dels diferents components de la sang.
Amb unes explicacions impecables poc a poc vam anar descobrint tot el treball que hi ha després de l'extracció de la sang; les necessitats de sang per a la província; les dificultats per a mantenir en tot moment sempre els nivells adequats de cada tipus de sang, etc.

Aprofite l'ocasió per a recordar que huí precisament té lloc a la nostra ciutat el Primer Marató de Donació de Sang (Cadena SER). Des de les 9 del matí fins a les9 de la nit es podrà donar sang al Teatro Principal (Plaça La Pau s/n). Es un bon moment, i en el que no tenim excusa de manca de temps, o que si has d'anar a l'altra punta de Castelló; en uns 20 minuts podem fer un gran paper per a la societat.
Si voleu saber més sobre el Centre de Transfusió de Castelló piqueu ací.
He trobat una animació elaborada pels Bancs de Sang de Catalunya que crec que val la pena que li feu una ullada. Aquí.

Enguany deixe un video resum de la visita, i en el que encara que les tomes no són bones, el que si que val la pena és escoltar el que diu la Dra.
Els nostres alumnes estan preparant un treball de la visita, i que en el seu moment intentarem també postejar.

Centre Transfusió 2008 1/2 from Rafa Mollà on Vimeo.

Centre Transfusió 2008 2/2 from Rafa Mollà on Vimeo.

No hay comentarios: