28.12.10

VISITA AL CENTRE DE TRANSFUSIÓ. 2010

Afortunadament, des de fa ja uns quants anys, els alumnes de Biologia Humana del nostre Centre i jo, tenim la sort de poder completar l'estudi de la sang amb la visita al Centre de Transfusió.
Gràcies al saber fer de la Directora, la Dra. Maria Guinot, i de tot el conjunt de professionals que allí treballen, ens podem fer una idea de la importància que té aquest Centre en el conjunt del Sistema Sanitari.
Al llarg de la visita podem veure els passos que segueix la sang des de que s'extrau del donant fins que s'emmagatzema i posteriorment es reparteix pel diferents hospitals, passant pels diferents passos de tipatge, fraccionament, etc.
Enguany he deixat en dos parts diferenciades la nostra visita, en la primera part està la xerrada-presentació del treball que es realitza al centre, i en la segona, la visita per les diferents seccions i tractaments. Espere que el video servisca per a completar el treball que han de realitzar els alumnes.Perdoneu que "les tomes" no siguen perfectes, però entre tots els alumnes es fa difícil prendre una bona posició.
I també, he deixat el video del Programa de RTVE,  Tres14  que va dedicar a la sang,.,i que ens servirà molt bé per a completar els nostres coneixements.De totes maneres, com que el video que hi ha penjat a la web, inclou alguns apartats que no son estrictament de la sang, jo he deixat també en un video, la part del programa que estrictament ocupa el tema en qüestió.

Aquesta activitat forma part també del conjunt d'activitats que el nostre centre porta a terme dintre del Projecte SHE (Escoles Europees per a la Salut)

Visita al Centre de Transfusió.2010. 1/2 from Rafa Mollà on Vimeo.

Visita al Centre de Transfusió.2010 2/2 from Rafa Mollà on Vimeo.


La Sang. Tres14. from Rafa Mollà on Vimeo.

No hay comentarios: