7.2.07

Teràpia cardíaca amb cèl·lules mare del Teixit adipós

Ahir van publicar va en pràcticament tots els mitjans de comunicació la primera operació de teràpia cardíaca realitzada amb cèl·lules mare del teixit adipós. Sembla que ha funcionat bé per ara. El pacient tenia problemes d'irrigació sanguínia cardíaca, i aquestes cèl·lules mare mesenquimàtiques del teixit adipós del propi pacient tenen la capacitat de estimular precisament eixa irrigació.Al Diari El Pais podeu ampliar la notícia i inclús veure el video de l'operació en el Diari El Mundo.

Però vull aprofitar l'ocasió per a que mirant en un article publicat fa pràcticament any i mig (juni-05) :Crean células precursoras de hueso, músculo y cartílago a partir de embriones ens donem compte de com està avançant tota la tècnica i coneixements relacionats amb la capacitat de les cèl·lules mare (embrionàries i adultes) per a diferenciar-se en altres teixits. Cèl·lules mesenquimàtiques adultes a les quals no se les considerava massa aptes, poc a poc pareix que tinguen més possibilitats de les esperades.


1 comentario:

Sergio Mestre dijo...

Tienes razón cuando dices que la técnica y los conocimientos en este campo avanzan a toda velocidad. De hecho, hace poco más de un año se comentaba que las células obtenidas del cordón umbilical no eran útiles para autotrasplantes, y recientemente se publicaron algunas noticias que aparentemente contradecían este hecho o por lo menos destacaban algunos casos en los que el uso de las propias células daba buenos resultados.