10.10.07

IES POLITÈCNIC i REEPS

El nostre Centre s’ha caracteritzat per portar a terme durant molts anys una gran varietat d’activitats adreçades per un costat a millorar la salut dels nostres alumnes i per l’altra a intentar fer-los partícips en la millora de la salut per a la societat en la qual vivim. Però tot i açò, ens mancava una cobertura única que englobara, donara coherència a totes les activitats que anàvem fent fins eixe moment, i que al mateix temps ens permetera ampliar més encara les activitats.

Vam considerar que tots aquests problemes els podríem solucionar amb la presentació i portada a terme d’aquest projecte de la Xarxa Eureopea d’Escoles Promotores de la Salut (REEPS), el qual es porta a terme durant 3 cursos, i en el que ens vam fixar com a objectius els següents punts:

1.- Detecció dels problemes que en matèria de salut presenta el nostre centre.

2.- Sensibilitzar a tots els membres de la comunitat escolar de la necessitat i importància de cuidar la nostra salut.

3.- Formar a tots els membres de la comunitat escolar en diferents aspectes relacionats amb la salut.

4.- Aconseguir hàbits i actituds positives per a la pròpia salut, tant de prevenció com de curació de possibles malalties, accidents laborals, de tràfic,etc.

5.- Intentar que en aquesta tasca participen no només la comunitat educativa sinó també entitats com l’Ajuntament, Creu Roja, personal sanitari, etc.

Durant el curs 2006-2007 , i donat que entre la presentació i acceptació del projecte per part de Conselleria es va allargar fins bastant avançat el curs passat (febrer), podem dir que ens vam dedicar a més o menys portar a terme les activitats que ja estaven previstes a principi de curs.

En conjunt, van ser un total de 19 activitats que van abastir pràcticament a tots els nivells i àrees educatives del Centre; i que podeu veure reflectides en l’extracte de l’informe anual que es va presentar a Conselleria a final de curs.

Enguany, estem acabant de perfilar la que serà la línia a seguir durant el curs. Ja us anirem informant en propers posts.

1 comentario:

Marta dijo...

A veure si tot va bé i aconseguim gestionar l'educació per a la salut de la manera més eficaç, implicant a alumnes i pares.

Moltes salutacions!!