27.11.07

Microorganismes: Vorticel·les

Al llarg d'aquestes setmanes estem treballant en les assignatures de Laboratori de Bio-Geo de 1r i 3r d'ESO amb el microscopi, i concretament observant els diferents microorganismes que es podem trobar a l'aigua.
Els alumnes han anat portant aigua de diferents punts com són sèquies, basses, tolls, etc. i el resultat està sent fantàstic. Ens estem trobant amb una "quadrilla" d'exemplars, que per una altra banda, alguns conec, però que d'altres, la veritat se m'escapen, i al màxim que apleguem és a situar-los en algun grup taxonòmic de nivell superior, i tampoc no sempre estem convençuts. Per això, si als textos que vaig posant als videos, o en els comentaris que puc fer, apareix alguna errada, per favor, no dubteu en escriure als comentaris, i així ajudar-nos a conèixer millor aquesta maravillosa microfauna i microflora que veiem.
En aquesta ocasió us presente un video de vorticel·les, un protozou molt bonic, i que per una altra banda és fàcil de gravar perquè no es mou massa.

3 comentarios:

Sandra C. dijo...

Hola soy Sandra Cabañero! Me ha gustado mucho el texto pero el vídeo no se puede ver, a lo mejor hay algun error en la web o es mi ordenador, pero por si acaso...

¿Podríamos mirar más veces en el microscopio?, es que como ahora estabamos encontrando tanta "cuadrillas", jeje.

Bueno que el blog está muy bien si tengo algo interesante os lo daré por si lo quereis publicar.

Sergio Mestre dijo...

Saludos Sandra, en principio en la página no hay ningún problema.
Tomo nota sobre lo de mirar por el microscopio, creo que todos compartimos tu interés.
Te animo a que seas tú quien publiques lo que consideres de interés, te invitamos a participar en nuestro blog de alumnos Un camp de margarides - http://alumnatbiogeo.blogspot.com/

sandra dijo...

Hey! Es la vorticella de Isa! ¿Hay más vídeos del laboratorio?