21.11.07

Tallers sobre trastorns addictius per a famílies

Ja vam informar en el post REEPS IES Politècnic. Xerrada "Entre tots" que anaven a portar-se a terme una sèrie de tallers adreçats als pares per a tractar sobre diversos aspectes de les drogues. Doncs a pesar que l'assistència de pares no va ser nombrosa ja que només els 9 pares que van assistir a la primera reunió, també van continuar la sèrie de tallers; la valoració que van fer els pares i les integradores socials del Centre, Balma Garcia i Almudena Gil ha estat molt positiva ja que s'han pogut tractar d'una manera més profunda diferents punts o aspectes que engloba l'ús-abús de les drogues en l'àmbit familiar.
S'han tractat diferents punts com són "Nosaltres els pares", "La parella i l'entorn", on es realitzava una visió del què passa al voltant de la família, l'actitud que té la parella cap a les drogues, la relació que hi ha dins de la parella i amb els fills, la utilització del temps lliure en la parella i en el conjunt de la família.
"La família i l'afectivitat" i "la família i la comunicació" on es tractaven dos aspectes també molt importants en la família.
"La família i l'organització" va ser un altre punt on es treballava sobre com valorem la conducta dels fills, com posar les normes, com negociar les normes, i quina seria la meta a la qual podríem arribar, l'autonomia responsable dels nostres fills.
I per suposat també es va tractar el tema de la "Prevenció familiar cap a les drogues" i "La Família l'entorn" , on es tractà l'entorn més pròxim fora de l'ambit familiar en el que es mouen els nostres fills, barri, institut, etc. Com tractar el problema si es presenta, i a qui acudir o demanar ajuda.
Tot el que he intentat resumir es va portar a terme en un context molt càlid i agradable en què els pares en tot moment participaven, i expressaven situacions reals, sentiments o angoixes que poden tindre en un determinat moment.
Per tot açò podem dir que aquest taller ha estat molt adient, i donem les gràcies al Gabinet Municipal de Drogodependències - Unitat de Prevenció Comunitària pel treball que estan realitzant

No hay comentarios: