13.11.07

Xerrada sobre la SIDA i els hàbits sexuals en l'adolescència






Sergio Mestre va escriure una entrada completíssima sobre les activitats previstes al Centre amb motiu del dia de la SIDA, l'1 de desembre. Aquesta nova entrada dóna raó del resultat d'alguna d'aquestes activitats. La intervenció de l'associació CASDA-CESIDA, l'únic centre de Castelló que tracta la SIDA específicament i treballa amb zeropositius, es va organitzar d'acord amb l'horari que fem constar en aquest mateix post. Adreçades a primer de batxillerat i a cicles formatius, les intervencions de la sexòloga i psicòloga de CASDA van ser molt benvingudes per l'alumnat i el professorat (esperem poder-vos oferir ben aviat el resultat d'una enquesta entre els assistents). Quan els vàrem preguntar sobre la impressió que els havien causat les xerrades, van coincidir a valorar l'estil directe de Mª José,l'especialista que va saber concentrar l'atenció de l'alumnat durant dues hores. L'exposició es va concentrar sobretot en la SIDA, però també es va parlar de sexualitat, d'una manera clara i sense tabús. Els propis alumnes (sobretot les noies) van constatar, llavors, la mancança que hi ha en la seva formació respecte a la sexualitat i van sol·licitar que es pugui dur a terme un taller específic per destruir tòpics i tenir les idees clares sobre una qüestió que els preocupa i els afecta. Per això, ja hem emparaulat amb MªJosé la realització d'aquest taller: creiem convenient adreçar-lo a noies i nois per separat, per posteriorment si és possible fer alguna intervenció conjunta; Mª José va recomanar també que la intervenció es pogués fer en els nivells inferiors de l'ESO, per fomentar una consciència clara sobre la pròpia sexualitat, lliure dels prejudicis que molts copd estan ja massa arrelats en els adolescents majors, aquells que potser han començat ja a tenir relacions. Intentarem concretar la proposta en les coordinacions de tutories, però en qualsevol cas mantindrem el contacte amb CASDA, primer per a fer a Mª José una entrevista com a sexòloga, professió massa ignorada entre tots, i segon per tramitar la recepció del material que Conselleria prepara per a l'1 de desembre.

3 comentarios:

Sergio Mestre dijo...

Impecable Marta

Anónimo dijo...

Hola Marta, me parece interesante las charlas sobre el sida, pero no me ha parecido ver en el calendario a 2º de bachiller, y pienso que a nosotros tambien nos hacen falta esas charlas.
De todas maneras, como proyecto esta muy bien concienciarnos a los jovenes de que el sida no es un juego.

Marta dijo...

hola Laura,

tens raó que també seria interessant per a vosaltres, però hi ha un acord entre els tutors de 2n de batxillerat i el seu coordinador, consensuat ja l'any passat, que en segon de batxillerat és millor no programar més activitats complementàries i extraescolars que les destinades a la vostra orientació, ja que el temps s'escurça molt en aquesta etapa a causa de la selectivitat. De tota manera, prenem nota del vostre interès i, si realment ho heu d'aprofitar, podem plantejar-nos que també vosaltres assistiu a algun d'aquests tallers.
Gràcies pel vostre interès!