6.5.08

Joventut i sexualitat (comentari dels alumnes al taller de sexualitat)



En un post anterior (taller de sexualitat), on recollíem una foto de la xerrada i una petitat introducció, us anunciàvem que algunes alumnes que hi havien participat en preparaven un bon comentari. Aquí us l’adjuntem, com un testimoni directe tant de la percepció que les adolescents tenen de la sexualitat com de la capacitat crítica amb què enregistren cadascuna de les xerrades que els oferim.

“Amb motiu de la xerrada sobre sexualitat que ens va donar la sexòloga Mª José de l'associació CASDA durant la setmana cultural, els alumnes de 1r de Batxillerat Científic que cursen Psicologia decidírem fer un debat per a comentar-la.

En la conferència ens adonàrem que no podem establir una edat a partir de la qual xics i xiques puguen perdre la virginitat ja que hem de conèixer el nostre propi cos i a nosaltres mateixos així com a la nostra parella per tal d'assolir una vida sexual plenament satisfactòria. Encara que no hem de generalitzar, en algunes ocasions -com ara mantindre relacions-, els homes solen fer-ho més per plaer mentre que la motivació de les dones sol anar més dirigida cap a la comunicació i els sentiments. Cal destacar que en la conferència les xiques van intervenir més que els xics. Creiem que ells, a diferència d'elles, parlen sobre sexualitat amb més naturalitat entre els amics, però no en contextos més seriosos. En qualsevol cas, sí que hi ha una sèrie de tabús que pesen molt més sobre les xiques, com es mostra en el fet que elles no parlen de la masturbació amb la mateixa naturalitat que ells. En relació a això, una de les curiositats que es van comentar va ser que les dones, a diferència dels hòmens, no tenim terminacions nervioses en les parets de l'úter, per la qual cosa no obtenim plaer en la penetració, si no es que es troba el famós "punt G", que depén de la rugositat de l'úter de casdascuna; la sensibilitat en les dones normalment la podem trobar en el clítoris i en altres zones erògenes repartides per tot el cos. Així, si una cosa tenim clara és que és un problema que, per falta de informació, hi hagen parelles que basen la seua vida sexual en la penetració amb la quantitat de coses que existeixen a part d'aquesta.També quan es parla dels tòpics com per exemple de qui ha de portar la iniciativa en una relació, moltes vegades són les dones les que fomenten que siguen els homens els que han de tindre la iniciativa fent-se enrere a l'hora de dur-la elles. Això no té cap sentit ja que una relació és cosa de dos.

Com ja podeu veure, la sexòloga, a l'hora de parlar de sexe, ho feia com si estiguera contant un dia de platja, però a la vegada amb seriositat, i això és el que hauríem d'aconseguir tots. Alguns alumnes van dir que la xerrada era més per a cursos de l’ESO que per als de Batxiller. Caldria que haguera sigut una mica més avançada sense centrar-se tant en coses que ja sabem de conferències anteriors, i que ens haguera donat remeis per a problemes i alguns consells. Es va insistir que cal evitar el "no passe res per fer-ho sense preservatiu...total per una nit!" perquè quan s'actua instintivament, sense prendre precaucions, hi ha risc de quedar-se embarassada i d'agafar qualsevol malaltia de transmissió sexual.

Esperem que aquest article us haja cridat l'atenció i no oblideu que a l'hora d'iniciar una relació sexual heu de tindre les coses ben clares. BONA SORT!!”
Belén Aliaga, Sandra López, Teodora Nicolescu, MªJesús Puente, Aida Sánchez

2 comentarios:

Anónimo dijo...

¿Dónde dice útero no debería decir vagina?

Anónimo dijo...

Sí, es un error. Aida Sánchez