21.10.07

Congres de Fauna molt interessant

Ahir va acabar el Primer Congres sobre Fauna de Castelló, i entre Sergio, Paco i jo mateix, vam poder arribar a pràcticament les 21 conferències que van tindre lloc al Planetari de Castelló. Parle en aquest post per boca meua, però pel que hem anat comentant tots tres, ens ha agradat molt. Evidentment que sempre hi ha temes que et van més que altres, aspectes que et preocupen més i altres menys, però a mi m'ha servit el congrés per a per un costat conèixer millor la fauna de la província, però sobretot per a constatar la gran quantitat d'investigadors que estan fent una tasca molt important en pro d'estudiar, i per tant conèixer millor el nostre entorn animal. !Quantes persones hi ha treballant, unes amb carrera de biològiques o similars, però moltes altres més, que tenen els seus treballs molt "allunyats" d'aquest món que en principi podríem pensar que no és el seu!;( el mateix coordinador Joan Castany és el millor exemple) i que a costa de restar hores i dies al descans o a la família es dediquen a contar , anellar, fotografiar,etc. animals.!
He vist per una altra banda que diferents representants de l'Administració també han estat presents, i supose que hauran pres nota del que han anat demanant-los:intentar promoure una major coordinació entre els diferents investigadors, legislar per a poder conservar-preservar espècies, dotacions econòmiques per poder treballar,...
En fi, si que he trobat en falta tal vegada, més companys que com nosaltres ens dediquem a l'ensenyament, i que pot ser per una manca de publicitat del propi congrés, ha fet que molts d'ells no s'hagen assabentat.
Nota. durant aquesta setmana al Planetari encara estaran exposades una molt bona representació de fotos. Si podeu, no us la pergueu.
Congres Fauna Castellonenca

2 comentarios:

Sergio Mestre dijo...

Me ha parecido una muy interesante iniciativa. Felicitar a todos los ponentes y especialmente a Joan Castany por haberlos movilizado.

Paco Rambla dijo...

Concloure, amb els companys, l'interessant del congrés. Felicitacions especials al Grup Au. Desitjaria que és poguera repetir altres anys, al temps que, crec,caldria informar més directament al col·lectiu d'ensenyants