23.11.07

SALVACORAZONES

Aquesta setmana vam anar un grup d'alumnes i professors del nostre Institut a realitzar un curset de primers auxilis, i les nostres alumnes han postejat aquesta activitat al blog d'alumnes "Un Camp de margarides", i que a continuació he copiat per a que d'aquesta manera pugam conèixer les seues impressions

El dia 20 de novembre vam asistir a un curset de primers auxilis fet per l'associació SEMES en l'escola de metges.

Primer vam veure un vidio on s'ens mostrava com s'hauria d'actuar davant un cas de màxima emergència, com pot ser una reanimació cardipulmonar o una obstrucció de la via respiratòria.
Més tard vam realitzar pràctiques de masatge cardíac, de pocició lateral de seguretat i de ventilació, tant en xiquets, adults i lactants.

En la nostra opinió va ser un curset molt adient i pràctic, ja que els coneixements obtinguts ens poden ser molt útils per a salvar vides en qualsevol lloc, encara que hem de dir que nosaltres no som professionals pero podem mantindre viva una persona fins que arribe l'ambulància.
Els primers minuts són els més importants, per exemple, si el cervell està un temps sense oxigen poden produïr-se lessions molt greus i fins i tot la mort, en canvi si nosaltres anem oxigenant-lo i realitzan-li el masatge cardíac podem salvar-li la vida.

Sara Villarroya i Lledó Alegre


6 comentarios:

Sergio Mestre dijo...

Iré más tranquilo al instituto.

Rafa Mollà dijo...

¿Por qué lo dices? ¿Por las alumnas tan aplicadas que tenemos?

Anónimo dijo...

I per que no ens porteu als de 3er a un curset d'estos?

Rafa Mollà dijo...

Perquè hi havia molt poques places per a alumnes i professors, en total 5, i vaig considerar més oportú portar a dos alumnes que cursen Biologia Humana de 2n de Batxillerat i que a més a més tenen previst realitzar una carrera relacionada amb la medicina. D'altres instituts, crec que els alumnes que van portar va ser de 4t d'ESO i superiors

Marta dijo...

potser ben aviat seran aquestes alumnes les que podran donar-nos el curset a l'institut!

ànim

Anónimo dijo...

El próximo curso me lo pido