2.3.09

VISITA A LA DEPURADORA DE CASTELLO


El divendres 21 de febrer els alumnes de segon de batxillerat que cursen l'assignatura de Ciències de la Terra i del Medi Ambient van visitar la depuradora de Castelló.
Es una visita que ens ajuda a entendre el procés de la depuració de les aigües residuals. A Castelló es pot vore tot el procés: el pretratament, la decantació primària i secundaria, el reactor biològic i el tractament terciari. També les diferents fases de la línia de fangs i la línia de gas.
Vam vore com es carregava un camió amb el llots ja fermentats en els digestors, i que serien utilitzats, gratuïtament, per adobar a diferents camps de conreu.
Ressaltar la bona atenció de part del personal de l'instal·lació.

El viatge el vam aprofitar també, per a fer un parada en la marjal de Castelló, en el camí de la Cadernera, que es entrador del camí Fondo.
En les marjal vam poder observar la seua distribució, característiques generals, vegetació pròpia :canyes, la boga i el senill i alguns exemplars d'aus: polles d'aigua, i un agró blau.
A l'entrada al camí Fondo, des de el Grau vam fer una xicoteta parada per observar una de les estacions de control que té la Conselleria de Medi Ambient per recollir la possible contaminació atmosfèrica de la zona.




















No hay comentarios: