12.12.07

Exposició sobre la SIDA al Politècnic




Les nostres integradores socials, Balma i Almudena, van organitzar l'exposició que encara podeu visitar al vestíbul de l'institut; elles mateixes us han elaborat aquest escrit per guiar-vos en la lectura dels textos i en la contemplació de les imatges que, de ben segur, no us deixaran indiferents. Us en presentem aquí algunes fotos.

Amb motiu de l’1 de desembre, dia mundial de la lluita contra la SIDA, vam pensar a preparar una exposició que reflectira la problemàtica actual de la malaltia perquè els/les alumnes pogueren conscienciar-se visualment del fet que el desastre humà que suposa aquesta malaltia és quelcom real i que ho hem de sentir més proper del que ens sembla. Perquè la SIDA no és només una malaltia que afecta a l’Àfrica; tan sols en l’any 2006 ja es registraren 1.586 casos nous a Espanya.

L’exposició està dividida en dues parts: la primera, amb fotografies que impacten a simple vista, acompanyades d’un petit comentari que convida a reflexionar sobre la qüestió. La segona conté cartells publicitaris, que pensem que cridarien més l’atenció dels joves ja que contenen missatges amb clau.

Aquesta exposició completa les xerrades impartides per l’Associació CASDA de Castelló realitzades al centre del 5 al 9 de novembre per la sexòloga MªJosé, a qui donem les gràcies per ser tant directa i d’aquesta manera captar l’atenció dels alumnes.

Per veure-la, només cal plantar-se a l’entrada de l’institut, on hem col·locat un cartell amb la paraula “SIDA” escrita amb el símbol de la lluita contra la SIDA, que es forma amb una mà roja amb el llaç i una creu negres. Esperem que us haja agradat i que no us deixi indiferents !!!!

3 comentarios:

Sergio Mestre dijo...

Excelente trabajo el que están desarrollando Almudena y Balma.
Algunos enlaces sobre el sida
aquí

Anónimo dijo...

Jejeje, va estar mot bé ajudar-les a muntar l'exposició! A més, va estar molt be, ja que ajuda consciençar a la societat de que una persona infectada te els mateixos drets que qualsevol altra, i encara mes ara que es una malaltia tan nombrosa arreu del mon.
I que dir de les integradores socials, son fantàstiques!!


Laura 3ºC

Anónimo dijo...

La exposición ha sido buena idea,ya que ayuda a la gente,especialmente los jóvenes,a tener mas precauciones.Porque el SIDA no solo está en Àfrica,hoy en dia está por todas partes. Vivian 3ºA