18.12.07

Visita al Banc de Sang de Castelló

Dintre del Projecte REEPS, i tal i com venim fent des de fa ja alguns anys, aquest dimecres 19 de desembre tenim previst anar a visitar el Banc de Sang de la provincia de Castelló situat en un edifici annex a l'Hospital General de Castelló.

Ver mapa más grande
La visita la realitzarem de manera conjunta els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen l'assignatura de Biologia Humana del nostre Centre i els de l'IES Vicent Castell.
La sang és un teixit que com tots sabem és imprescindible per al nostre funcionament,i per diferents circumstàncies en un moment determinat de la nostra vida, pot fer falta que ens donen sang per superar un problema, o bé per contra, li pot fer falta a altres persones la nostra sang. Per aquest motiu, i a falta d'un substitut artificial efectiu de la sang, la societat ha tingut que muntar una infraestructura que permeta disposar de sang en tot moment. Part d'eixa infraestructura la constiuteixen els Bancs de Sang; llocs on s'extrau la sang o algun dels seus components, on s'analitza, es fracciona i es conserva, i des d'on posteriorment es distribueix pels centres hospitalaris.
A continuació us deixe per a entrar en matèria el video que vam elaborar de la visita de l'any passat .

No hay comentarios: