21.12.07

Visita al Centre de Transfusió 2007

Vaig fer fa uns dies una entrada amb al títol "Visita al Banc de Sang" en el qual indicava que aquest darrer dimecres dia 19 anàvem a visitar el Banc de Sang els alumnes dels IES V. Castell i els del nostre centre. Doncs aixina vam fer, i com tots els anys que hem anat, la visita ens va agradar mot tant als alumnes com als professors.
Tots els professionals que formen part del Centre, encapsalats per la seua directora Dr. Maria Guinot van estar a la nostra disposició tot el matí posant-nos al corrent de tots els passos que es realitzen en el conjunt del procés de la Donació de sang:criteris de selecció dels donants, extracció de la sang, fraccionament i separació dels diferents components de la sang, emmagatzemament, controls de seguretat, així com de tot tipus de preguntes relacionades directament o indirectament amb el centre de Castelló com poden ser quantitat de donacions que es realitzen al mes, necessitats de sang per a la província, Comunitat Valenciana,distribució de sang als hospitals.
En tornar de vacances postejarem aquell treball o treballs que els alumnes hauran realitzat de la visita.
No vull acabar sense indicar que no és correcte parlar de Banc de Sang tal i com vaig fer jo a l'anterior post sino de Centre de transfusió, encara que aquest nom tampoc s'ajusta a la realitat ja que al centre en realitat no es fan transfusions sino donacions. El terme Banc de sang se li dóna al departament (o com se li vullga dir) d'un hospital que té la reserva de sang necessària pr portar a terme les seues activitats. Aquest Banc es posarà en contacte amb el seu Centre de Transfusió de referència per a demanar-li les unitats de sang o hemoderivats a mesura que ho considere oportú.

No hay comentarios: