10.1.08

Visita a l'exposició "Bodies.The Exhibition" de Barcelona

Durant aquestes vacances de Nadal en companyia de la meua família vaig passar uns dies a Barcelona, i ens plantejarem anar a visitar l'exposició " Bodies.The Exhibition."
Per als que no han sentit parlar d'aquesta exposició, diré en poques paraules que es tracta d'una exposició de 17 cossos humans i uns 200 òrgans, mitjançant els quals s'intenta, i en la meua opinió s'aconsegueix, ensenyar el cos a nivell de tots els aparells, sistemes, òrgans,el seu funcionament i les malalties o disfuncions. El que fa diferent aquesta exposició és el fet que són cadàvers i òrgans reals, que han estat tractats mitjançant una sèrie de tècniques que han permès detindre la seua descomposició per a després poder portar a terme la seua dissecció.

Havíem llegit i escoltat la meua dona i jo raonaments a favor, i potser més encara, en contra d'aquest tipus d'exposició: de si podia ferir la sensibilitat de moltes persones, que si no s'havia tractat amb cura el cos dels "exemplars", de quina era la seua procedència, que si s'haguera pogut fer el mateix però amb exemplars plàstics, que donava "repelus" mirar-los, etc, que ens creava un cert dubte perquè a pesar que els dos som biòlegs, i que la biologia humana la impartim a Batxillerat, també és veritat que no estem acostumats a veure cadàvers com si que ho estan els que han estudiat medicina. A això s'afegia que portàvem els fills, de 13 i 10 anys, i tampoc sabíem com respondrien.
Doncs, he de dir que a la meua filla no li va desagradar , és normal que al cap d'una hora ja no vullguera saber res més dels cossos, però el meu fill i nosaltres vam "disfrutar" molt .
Estic convençut que encara que hagueren fet uns exemplars artificials que s'ajustaren perfectament a la realitat, el sentiment, l'emoció, la credibilitat, no la tindries igual que quan observes els "reals". I per l'altre costat, considerem que els cadàvers han estat tractats molt correctament i amb honestitat.
Com que s'ha prorrogat l'exposició que en un principi acabava el 13 de gener, fins al 31 de març, us anime a que si podeu, aneu a fer una visita. Podeu visitar la web oficial de l'exposició, i mirar el video o bé passar-vos per aquests altres enllaços interessants per fer-vos una idea.

No hay comentarios: